Friday, December 28, 2012

Google Earth / Sky, SiriuS, Nazca and the Eyes...

Click the images to enlarge

Use Google Earth and do this for yourself to see...
Here is an image taken within Google Earth / Sky

Find the Nazca plateau
Pin mark it
Change the map view from Google Earth to Sky
Double click your pin mark
It will take you to the " eye of the dog "

Could this be, the 'eye of god ' ?


Did the ancients know something?  I think they did, more than we do today.
The builders of the Nazca Lines certainly did....

And how coincidental that these also relate to the astrolabe, the date of July 4th aligns with the Dog Star...



July 4th, 1776, the date of Independence

Gematria
ABCDEFG
1234567

G.D
7.4 1776



G O D + D O G
7 o 4 + 4 o 7 = 11 o 11

1440 'as minutes' = 1 days ... can also be called 4 Mayan 'Tun' ... 4 x 360 = 1440
14400 as 'minutes' = 10 days ... can also be called 40 Mayan 'Tun' ... 40 x 360 = 14400
144000 as 'minutes' = 100 days ... can also be called 400 Mayan 'Tun' ... 400 x 360 = 144000
1440000 as 'minutes' = 1000 days ... can also be called 4000 Mayan 'Tun' ... 4000 x 360 = 1440000

and all together as 'minutes', these are 1111 days and on your very keyboard... 4444 'Tun' = shift up $$$$

" in god we trust "


hours in 74 days...
74 days x 24 hours = 1776 hours 
minutes in 7.4 hours = 444 $$$




a Mason number at the base of the Pyramid seal
MDCCLXXVI = 1776


1776 (MDCCLXXVI)
0236 +
2012

236 seconds difference between solar and sidereal seconds
(One sidereal day is 23 hours, 56 minutes, and 4 seconds long or 236 seconds shorter than a solar day.)


Thursday, December 27, 2012

Earth's Axis, the sidereal seconds, Plato's Great 'Year' and the new Mayan Cycle

1776 (MDCCLXXVI) years
0236 +
2012

236 sidereal seconds
236 years

but the earth axis = 23.5 degree

236
23.5
234

432 hours contain 18 days
432 hours contain 25920 minutes (Plato)
25920 / 18 = 1440 x 1300 = 1872000 the next 'Mayan' cycle

12/21/2012 + 234 days = 8/12/2013
12/21/2012 + 235 days = 8/13/2013
12/21/2012 + 236 days = 8/14/2013

236 seconds difference between solar and sidereal seconds
(One sidereal day is 23 hours, 56 minutes, and 4 seconds long or 236 seconds shorter than a solar day.)

23.5 degree is the Earth's axis tilt
(if you're on the equator, the sun sets 23.5 degrees north of west on June 21 and 23.5 degrees south of west on December 21.)

234 hours contain 14040 minutes (234 x 60)

1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91 = 364
14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26= 260
14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26= 260
14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26= 260
14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26= 260 = 1040

sums
1040
+364
1404 times ten = 14040 and if hours = 585 days

1 x 13 = 13
2 x 13 = 26
3 x 13 = 39
4 x 13 = 52
5 x 13 = 65
6 x 13 = 78
7 x 13 = 91
8 x 13 = 104
9 x 13 = 117 " nine levels "
add sums = 585 x 24 = 14040 


14040 if 'minutes' = 234 hours


234 x 4 = 936 / 9 = 104 / 2 = 52 Mayan Century
234 x 5 = 1170 / 9 = 130 x 2 = 260 Mayan Tzolkin
234 x 6 = 1404 / 9 = 156 x 2 = 312  if hOurs = 13 days

New Years Eve 12 / 31 / 2012 plus 312 days = 11 / 8, 2013
New Years Day 1 / 1 / 2013 plus 312 days = 11 / 9, 2013 'hi'


Wednesday, December 26, 2012

Four More...

fOur Spirits ;) x

1 x 13 = 13
2 x 13 = 26
3 x 13 = 39
4 x 13 = 52
5 x 13 = 65
6 x 13 = 78
7 x 13 = 91
8 x 13 = 104
9 x 13 = 117 " nine levels "
add sums = 585

==============================

"switch"
9 x 14 = 126
9 x 15 = 135
9 x 16 = 144
9 x 17 = 153 ... 558 ... as hours = 23.25 days

The earth axis has a tilt of 23.5 degree

23.5 days contains 564 hours


558 + 564 = 1122 pi

one and four four
3.1415 9256
3.1+4+1+5 = 11
3.2+9+6+5 = 22

hours in 1122 days =

26928 now, see

26928 / 20.13 = 1337.70491803279

1337
1776 bench marker (MDCCLXXVI)
3113 'begin, Mayan long count year' as recorded
2012 'end year' as recorded
5125 'total cycle' in years as recorded

So like I said, we're on the 'new one' now

1336
1776 bench marker (MDCCLXXVI)
3112 'begin, new cycle'
2013 'next year'
5125 'for another ...' many many years

23.5....

1776
+236
2012

slight tilt back

and by the way...

12 / 21 / 2012 plus 235 days = 8 / 13 / 2013 "my birthday"

Matter of facts...

12 / 21 / 1776 plus 236 years, 235 days = 8 / 13/ 2013 and
234 'hours' = 14040 'minutes'

1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91 = 364
14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26= 260

14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26= 260
14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26= 260
14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26= 260 = 1040

sums
1040
+364
1404 times ten



==================================
70491803279
704x19
GodS

8o23 'how'

"gods how" li ng ;)


Monday, December 24, 2012

The Broken Matrix, conversation

My friend at Broken Matrix wrote a great article on the Seven Days of Creation Decoded


3 Days = 72 Hours, 4320 Minutes and 259200 Seconds

3 Degrees =               180 Minutes and  10800  Seconds
Hebrew Parts  77760


my reply..................................
7776 days = 186624 hours as
432 x 432 (radius of the sun 432ooo) = 186624ooo

The Mayan Long count number
187200o compare
186624o
000576o

days in 576o hours = 24o


Saturday, December 22, 2012

speed lightly... Mayans, Masons, Me

Diameter of the sun = 864000 miles
Radius of the sun = 432000 miles

432 x 432 = 186624 a light number

The current speed of light

186282 miles per second

The Gods perfect number = 7777

7777 'days' = 186648 'hOurs'
compare ...............................

186648 "god speed"
186282 "light speed"
000366 days in a leap year, 2012

186648 "god speed"
186624 "sun speed" as 432 x 432
000024 "hOur speed"

now....

186648 " god speed"
186312 " my speed"
000336 the difference

187200 "mayan speed" (short, Baktun cycle as 187200 = 13 x 14400)
186648 " gods speed"
000552 the difference

add the differences
552 + 336 = 888 as days = 21312 'hOurs'

Mayan Long Count number
187200o
186312o My Light Speed number
000888o compare

21312
BACAB ...
gematria

12345 ....26
ABCDE...Z


1776 " freed'm "
x 12
21312

1776 = MDCCLXXVI on the great seal of the One dollar bill

8+8+8 = 24
8x8x8 = 512
88 x 8 = 704
88 + 8 = 96

sums
24+512+704+96 = 1336

1776
1336
0440
two, octave

1776
1336 +
3112

3112 plus
2013
5125 Mayan Long Count, new, July 4th 2013
5125 as 'days' = 123000 'hOurs' ABCooo

Add...
5125 Mayan Long Counts
0440 two octaves
5565

Pi
3.14159... add
3.1+4 = 5
3.4+1 = 5
3.1+5 = 6
3.5+9 = 14 = 5
5565
coded, right, light

5565 as days = 133560 hours
5565 = 1336 'rounded'

7777 "gods perfect number"
5565
2212 "today" december 22

Friday, December 21, 2012

armageddon?

 ha! that's the chicken shit way out... and the secret is, it ain't happening.

Tuesday, December 18, 2012

Universal Codes, ASAP, As Simple As Possible

Okay then....
here it is again


Fibonacci

144 89 55 34 21 13 8 5 3 2 1 1 0

144 = 12 x 12 .... if 144 were taken as 'hours', then this would be six days
1440 = 120 x 12.... and 1440 taken as 'minutes', then this would be one day ... and etc.
14400 = 120 x 120 ... as minutes, this is 10 days...
144000 = 1200 x 120 ... as minutes, this is 100 days!
1440000 = 1200 x 1200 ... as minutes, this is 1000 days...


1440 = 120 x 12.... and 1440 one day ...
14400 = 120 x 120 ... as minutes, this is 10 days...
144000 = 1200 x 120 ... as minutes, this is 100 days!
1440000 = 1200 x 1200 ... as minutes, this is 1000 days...
1111 'days'
eleven eleven


The Mayan Number Structure, according to 'me'...























The Count....
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
The sum of sums................................... = 455
Five rows because we have FIVE digits per hand, four fingers, one thumb each ;)


455 - 364 = 91 'IA'
455 - 365 = 90 '@@'
455 - 366 = 89 'HI'


360 / 4 = 90
360 / 5 = 72 x 26000 = 1872000
3600 / 5 = 720 x 2600 = 1872000
36000 / 5 = 7200 x 260 = 1872000
1872000 / 1300 = 1440
26000 / 5 = 5200 x 360 = 1872000
2600 / 5 = 520 x 3600 = 1872000
260 / 5 = 52 x 36000 = 1872000
260 / 4 = 65


90 + 65 = 155 x 1200 = 186O0o light! smiles per the 'second'

187200 0
186000 -
======
001200

155 x 36 = 5580

Pacal: K'inich Janaab' Pakal
3.26.603
8.31.683
========
5 .5. 80 life

5125 Long Count years
0455 +
====
5580


1 mile is 5280 feet

5125
0155 +
=====
5280 +
0300
====
5580 ... PLUS the tomb was left open 9 years.

155
300 +
455

5589 ... the nine years ...

Fibonacci

144 89 55 34 21 13 8 5 3 2 1 1 0
0 1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 144...

3112
2013
5125 Mayan Long Count 'years'

'hOurs' in 5125 days = 123000 ABCoool huh?
;)x
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
A+B+C+D+E+F+G+H+I+J+K+L+M = 91

Tuesday, December 11, 2012

5:50am

0. You are something
11. In the place of nothing
11.  Your realization of this
22.    Creates, you're beginning
33.     Manifest,
55.      You're Destiny
88))       and know the Godds
within you....


" don't let other stories fool you "

Wednesday, December 5, 2012

12. Universal Codes - Connect

From the Broken Matrix comment on

365.2422 x 25626.83 =9360000 ....
and... 1872000 Mayan Long Count 'days' / 5125 Mayan Long Count 'years' = 365.2628

.2628
.2422
.5050 'fifty fifty'

My Reply..............................
same as to say
260 Tzolkin x 360 Tun = 93600oo
and also 93600o x 2 = 187200o Mayan Long Count cycle, dated 12 / 21 / 2012

The total difference, plus,minus,plus plus (my math ways)
;)

360 - 260 = 100
260 + 360 = 620 + 100 = 720

Platos's great year
25920 + 720 = 26640
25920 / 720 = 36o
26640 / 360 = 74

74 'days' contain 1776 'hours'
GD ...............independence

78 days contain 1872 Mayan 'hours'

1872 + 1776 = 3648
1872 - 1776 = 96 + 3648 = 3744

The difference in 'days' = 4
3744 / 4 = 936 (26 x 36)

weird right? ;)



Plato's great year
25920 / 2160 = 12
2160 in 'miles' = diameter of moon

so this means
25920 / 24 = 1080 x 8 = 8640... and  8640o 'seconds' = one day

8640 + 2160 = 10800

so 25920 / 8640 = 3 and so
26640 / 3 = 8880
26640 / 30 = 888



they say, the speed of light is 186000 miles per second (rough)

I say it's
186312 because (days in 312 hrs = 13)

compare

187200 (Mayan Long Count number)
186312
000888

and then the dollar bill pyramid

8+8+8 = 24
8x8x8 = 512
88+8 = 96
88x8 = 704

sums
24 + 512 + 96 + 704 = 1336

1776 + 1336 = 3112 + 2013 = 5125

5125 = 'years' in a Mayan Long Count Cycle
5125 as 'days' = 123000 'hours'

Thoth's portal


Thoth’s portal
the dragon’s eye
Q
we’re coming through
and there’s nothing
for you do too
the weight
is light
as
a feather…

Wednesday, November 28, 2012

11. Universal Codes, The Matter of Mayans, Masons, Minutes Means to Measure Mind;

we
are
the
same .. if you care to see....

Mayan Long Count, 13th Baktun Cycle days = 1872000 days = December 21, 2012, Winter Solstice, 'end' Mayan Long Count Cycle years 5125

1872 seconds = 31.2 minutes
18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
187200 seconds = 3120 minutes = 52 hours
1872000 seconds = 31200 minutes = 520 hours
18720000 seconds = 312000 minutes = 5200 hours

18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
74880 seconds = 1248 minutes = 20.8 hours ....


187200 seconds = 3120 minutes = 52 hours
187200 seconds = 3120 minutes = 52 hours
187200 seconds = 3120 minutes = 52 hours
187200 seconds = 3120 minutes = 52 hours
748800 seconds = 12480 minutes = 208 hours ... half = 104 ... 'Venus Round'

1872000 seconds = 31200 minutes = 520 hours
1872000 seconds = 31200 minutes = 520 hours
1872000 seconds = 31200 minutes = 520 hours
1872000 seconds = 31200 minutes = 520 hours
7488000 seconds = 124800 minutes = 2080 hours ... half = 1040... 260 'Tzolkin'  x 4

Review...
18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
74880 seconds = 1248 minutes = 20.8 hours ....

Days
1248 hours = 52 days
1248 hours = 52 days
1248 hours = 52 days
1248 hours = 52 days

312 hours = 13 days
312 hours = 13 days
312 hours = 13 days
312 hours = 13 days
1248 hours = 52 days

3120 hours = 130 days
3120 hours = 130 days
3120 hours = 130 days
3120 hours = 130 days
12480 hours = 520 days

31200 hours = 1300 days
31200 hours = 1300 days
31200 hours = 1300 days
31200 hours = 1300 days
124800 hours = 5200 days
31200 hours = 1300 days
31200 hours = 1300 days
187200 hours = 7800 days

1872000 hours = 78000 days
1872000 / 78000 = 24 'hOurs' X

1872 hours = 78 days

Cells
1
2
4
8
16........ 1+6 = 7
32........ 3+2 = 5
64........ 6+4=10.......... 1+0 = 1
128...... 1+2+8=11.......1+1 = 2
256...... 2+5+6=13.......1+3 = 4
512...... 5+1+2= 8.............. = 8
1024..........


Light
Mayan
187200o
Modern
186000
Mine
186312

Compare
187200o Mayan
186312o Mine
000888 

187200o Mayan
186000o Modern
001200

1200 - 888 =312 'hours' = 13 days

Review
1872 seconds = 31.2 minutes
18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
187200 seconds = 3120 minutes = 52 hours
1872000 seconds = 31200 minutes = 520 hours
18720000 seconds = 312000 minutes = 5200 hours

18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
18720 seconds = 312 minutes = 5.2 hours
74880 seconds = 1248 minutes = 20.8 hours .... half = 10.4... Mayan Venus Round = 104

Mason
December 21, 2012 plus 195 days = July 4th, (7.4) Independence Day, US
A=1, B=2, C=3, D=4, E=5, F=6, G=7.... Z=26 = 8)

74 days = 1776 hours

MDCCLXXVI = 1776
..... CC . XX ... = 220 'octave', max heart rate, voltage
'Twins' CCXX

1776 - 220 = 1556 - 220 = 1336

Light

Compare
187200o Mayan
186312o Mine
000888 

8+8+8 = 24 'hOurs'
8x8x8 = 512 'hertz'
88 x 8 = 704 'G.D'
88 + 8 = 96 'if'

Sums
24 + 512 + 704 + 96 = 1336


1776 - 220 = 1556 - 220 = 1336

1336 - 1248 = 88 'constellations'...

Interval        
Frequency Ratio
Examples
Octave
2:1
512 Hz and 256 Hz
Third
5:4
320 Hz and 256 Hz
Fourth
4:3
342 Hz and 256 Hz
Fifth
3:2
384 Hz and 256 Hz

'hear them...' two, octaves 220 + 220 = 440


Sigma, spins


e yes...

23 as 'W'

3 as '3'


13 as 'M'


5 as 'E'


~@~

23.3.13.5 digit sum...
5 . 3 . 4 . 5

5345
5125 - Mayan Long Count years
=====
0220 octave, octave
. TT .

the Matter of Mayan's Mason's Minutes Means to Measure Mind..." the mind of god "
Matter
Mayans
Masons
Minutes
Means
Measure
Mind
seven "Ms"

13.7

13 x 7 = 91

1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91 'steps, El Castlillo'
+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 90 x 4 = 360 'full circle'

Monday, November 26, 2012

xo. Universal Codes, LOVE, Every minute of the Day and EVOLVE

A B C D E F G H I J K L M
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13....

L = 12 .... 1 + 2 = 3
O = 15 .... 1 + 5 = 6
V = 22 .... 2 + 2 = 4
E = 5 ............... = 5


L O .... V E
1215 .... 225

1215
+225
1440 " minutes in every day "

1215
225+
3465 " every day of every year "
3 X 6 x 4 x 5 = 360 " full circle "

E V O L... V E
.......... 22 5

360
225
585 " appear. amid "
a pyramid " five joins, eight lines, five sides... earth counted "

1 x 13 = 13
2 x 13 = 26
3 x 13 = 39
4 x 13 = 52
5 x 13 = 65
6 x 13 = 78
7 x 13 = 91
8 x 13 = 104
9 x 13 = 117 " nine levels "
add sums = 585


day 225 = 8.13 ;) x

numerology
gematria
dig.it.sum

.
23 pair
64 t'her'e
.
it's a subtle change....

Monday, November 19, 2012

9. Universal Codes, the Broken Matrix and the LOVE in Pi, 360


My Reply and the LOVE !

Pi
3.14159265359

3x1 = 3
3x1x4 = 12
3x1x4x1 = 12
3x1x4x1x5 = 60
3x1x4x1x5x9 = 540
3x1x4x1x5x9x2 = 1080
3x1x4x1x5x9x2x6 = 6480
3x1x4x1x5x9x2x6x5 = 32400

without 'rounding' ......
3x1x4x1x5x9x2x6x5x3 = 97200
3x1x4x1x5x9x2x6x5x3x5 = 486000
3x1x4x1x5x9x2x6x5x3x5x9 = 4374000

There are 12 numbers total... 4374000 / 12 = 3645 00 and applying gematria, numerology, digit summing
L = 12, O = 15, V = 22, E = 5
l = 3, o = 6, v = 4, e = 5

L O V E !
12 15 22 5 ... dig.it.sum ...
3 6 4 5
l o v e o!o

" what does it mean? "
it means, everything.... 

Gematria: a system of assigning numerical value to a word or phrase.
Numerology, Digit summing: To reduce numbers of more than one digit, by adding them into a sum that becomes one number.

To explain what is above...

These are the first twelve digits of Pi
3.14159265359
They are multiplied to reach a sum

3x1 = 3
3x1x4 = 12
3x1x4x1 = 12
3x1x4x1x5 = 60
3x1x4x1x5x9 = 540
3x1x4x1x5x9x2 = 1080
3x1x4x1x5x9x2x6 = 6480
3x1x4x1x5x9x2x6x5 = 32400
3x1x4x1x5x9x2x6x5x3 = 97200
3x1x4x1x5x9x2x6x5x3x5 = 486000
3x1x4x1x5x9x2x6x5x3x5x9 = 4374000

The twelfth sum of 4374000 is then divided by 12 (because there are 12 digits being used)

4374000 / 12 = 3645000

Using Gematria, I rebuild the message

A B C D E F G H I J  K  L  M
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 
N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

L  O  V  E
12 15 22 5 and using numerology, digit summing, I 'reduce' the numbers to their single value
3  6  4  5

3645 000 x 12 = 4374000 = 3x1x4x1x5x9x2x6x5x3x5x9...  Pi 3.14159265359

3 x 6 x 4 x 5 = 360 "Full Circle" ;)


8. Universal Codes and the Broken Matrix on What's Hidden in Pi

My very interesting friend Will has shared these things about Pi in a recent conversation... I feel this is more than a weird 'coincidence'...

His site is here http://smashedmatrix.blogspot.com/
Look what is hidden in PI = 3.141592654
3 x 1 = 3
3 x 1 x 4 = 12
3 x 1 x 4 x 1 x 5 = 60
3 x 1 x 4 x 1 x 5 x 9 = 540
3 x 1 x 4 x 1 x 5 x 9 x 2 = 1080
3 x 1 x 4 x 1 x 5 x 9 x 2 x 6 = 6480
3 x 1 x 4 x 1 x 5 x 9 x 2 x 6 x 5 = 32400
3 x 1 x 4 x 1 x 5 x 9 x 2 x 6 x 5 x 4 = 129600

If you are familiar with precession, the platonic solids and sacred numbers, you will understand, that this is either an amazing coincidence or a part of a grand plan. 12 is number of zodiac signs and hours on a clock face. 60 is number of minutes in an hour and a degree, as it is the number of seconds in a minute of time and of arc. 540 is 1/48th precession. 1080 is 1/24 precession. 6480 is 1/4 precession and number of degrees in the face of a dodecahedron. 3240 is 3/24 of precession. 12960 is 1/2 of precession.
In the greek alphabet PI is 16, which is in resonance with PHI the golden ration 1.618....
I found this in an article by by Robert Berringer, 

2012 and the Old Equator
December 1, 2010
http://blog.world-mysteries.com/science/2012-and-old-equator/

........

Monday, November 12, 2012

7. Universal Codes ... the message in Phi and Pi

" read it ... "

The Mayan use numbers 13, 18 and 20
20/20 to 'see'
a vision called
Mr.E yes...
" see "
my seer

" don't be afraid "

18 x 20 = 360 Tun
20 x 13 = 260 Tzolkin
..............
Let me explain this simple chart.

I took the first nine numbers in Phi and the first nine numbers of Pi

1. 61803398 in Phi
3. 14159265 in Pi

I divided them by groups of 5 numbers and then 3 numbers
1. 61803 398
3. 14159 265

I put simple addition to both groups

1. 6+1+8+0+3 = 18.... 3+9+8 = 20
3. 1+4+1+5+9 = 20.... 2+6+5 = 13

You will notice as I did, that both groups clearly show the numbers important to the Mayan maths

Sums
18, 20 and if multiplied 18 x 20 = 360 a Mayan Tun, a circle
20, 13 and if multiplied 20 x 13 = 260 a Mayan Tzolkin

They also represent the years 2013 to 2018, in my opinion, a five year circle, the first cycle considering the Mayan Long Count cycles consist of 5125 'years'.

The groups in each also show a message.
They are separated into groups of 5 numbers, 3 numbers and together, 33:55 in 'hours' = 2013 minutes.
Is this coincidence?  These numbers are Phi and Pi ... I think the room for coincidence is near, if not, zero.

Moving beyond the first nine digits in both...


1. 61803 398 ... 875
3. 14159 265 ... 359

If you take the 10th, 11th and 12th numbers of each and add them...

875
359 +
1234 they equal one two three four

Again, these are the numbers of Phi and Pi... not man made numbers but rather the numbers of Source and Nature.  There is a clear and exact pattern and message.

I welcome statisticians to work out the 'odds' on this 'coincidence'.




Friday, November 9, 2012

6. Universal Codes ... A Slice of Pi, 1872000 and 1248, United

The relationship...

This is Pi, sliced;
They read this way...
Three dot and then the numbers... added, then applying numerology digit summing, produce...


3.14159265358979 = 3.74 = 3.11
3.1415926535897 = 3.65 = 3.11
3.141592653589 = 3.58 = 3.13
3.14159265358 = 3.49 = 3.13

3.11
3.11
3.13
3.13 +
======
1248

one two four eight are the 'magic'...
here's why

1248 / 4 = 312

312 as 'hours' are 13 days...

The Mayan Long Count 13th cycle x 144000 Baktun 'days', landing on December 21, 2012 amount to
1872000 'days'... separate the zeros and we have

1872 then PLUS
1248
3120 and if looked at as 'hours' amount to
130 days
1872000 / 130 = 14400 one zero short of a Baktun cycle of 144000 'days'
one zero more than a modern day of 'minutes' 1440

1872 / 312 = 6, as days contain 144 hours


Remember from the previous posts....
78 days = 1872 'hours'
52 days are 1248 'hours'
130 days are 3120 'hours'

The Mayan Century number is 52 and twice those are the Venus Round of 104 'years'

130 days, twice amounts to
260 'days', which are the Mayan Sacred Tzolkin number, factored by 20 x 13

and remember... the coincidence, if it can still be called such

14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 = 260
N O P, Q, R, S T, U V, W, X Y, Z = 260

MTWTF x 52 = 260 'calendar days'
SS x 52 = 104 'weekend days'
............................................................................ review it for yourself ..............................................




3.14159265358979 = 3.74 = 3.11
3.1415926535897 = 3.65 = 3.11
3.141592653589 = 3.58 = 3.13 i
3.14159265358 = 3.49 = 3.13 H

3.1415926535
3.141592653
3.14159265
3.1415926
3.141592
3.14159
3.1415
3.141
3.14
3.1
3.
3

So again... from above
3.14159265358979 = 3.74 = 3.11
3.1415926535897 = 3.65 = 3.11
3.141592653589 = 3.58 = 3.13
3.14159265358 = 3.49 = 3.13

3.11
3.11
3.13
3.13 +
======
1248

1248 as 'hours' divided by 4 = 312 'hours' each and 312 'hours' = 13 days

Check these things for yourself... it can be accomplished, by hand alone....

Wednesday, October 24, 2012

5..Universal Codes, 1, 2, 3, the Magic, the Hebrew Calendar, 220 the Music and the Mayan 5125 'years'


As communication continues...
The number, 5125 was translated as 'years', in the Mayan Long Count calendar, the cycle contains 1872000 days and the 'ending' date is Winter Solstice, December 21, 2012, which is written to be the 'end' of the Mayan Calendar.

There is relationship, between these systems, these codes, these calendars and we, the people...


5125, translated as 'years' is not precise, so let's take another look at this number...

123 hours are 5.125 'days'
1230 'hours' then are 51.25 'days'
12300 'hours then are 512.5 'days' and this means...
123000 'hours' are 5125 'days'

123ABC "learn to read"
the Signal....

Now, onto the communication and the ten keys...

On a keyboard, or telephone keypad, or calculator keypad, while the numbers may appear in the opposite direction, are actually the same and you can do this, for yourself.

7 8 9
4 5 6
1 2 3
x 0 x

The Signals...
The ten keys...
The mirrors and...
The communication

7 8 9
4 5 6
1 2 3
x 0 x

Adding side to side, from the top row
789 + 987 = 1776 and as hours, 1776 are 74 days

adding vertically from the left column
741 + 147 = 888
147 + 741 = 888
sums..... = 1776

Adding side to side, from the 'bottom' row
123 + 321 = 444
321 + 123 = 444
123 + 321 = 444
321 + 123 = 444
sums .... = 1776

adding the echo of 'odd' numbers
11 + 33 + 99 + 77 = 220

adding the echo of 'even' numbers
22 + 66 + 88 + 44 = 220

and adding the echo of their 'centers'
55 + 55 + 55 + 55 = 220

As a reminder, on the US $1 dollar bill, the roman numerals MDCCLXXVI = 1776
Notice the 'twin' values of CC XX

In Roman numbers, the CC = 200 and the XX = 20 meaning their sums are 220

and 220 are many things...

An octave = 220
Max heart rate = 220
Voltage = 220

Now again, looking at the ten keys on the keyboard...

7 8 9
4 5 6
1 2 3
x 0 x

Doing the pattern of 1776, you can visibly see a pattern created that looks like an 'arrow' pointing toward the right side.  Mirroring this pattern on the opposite side gives a value of 3994, creating a pattern of an 'arrow' pointed toward the left side.  I relate this to 'west meets east'....

Taking the sums and combining them...

1776
3994 +
5770
and this number, is also the same value as the Hebrew/Jewish calendar year of 5770 which equals 'Gregorian' calendar year 2009/2010.

" ...The Hebrew calendar (הלוח העברי ha'luach ha'ivri), or Jewish calendar, is a lunisolar calendar used today predominantly for Jewish religious observances. It determines the dates for Jewish holidays and the appropriate public reading of Torah portion, yahrzeits (dates to commemorate the death of a relative), and daily Psalm reading, among many ceremonial uses. In Israel, it is an official calendar for civil purposes and provides a time frame for agriculture. The current year of the Jewish calendar (16 September 2012 to 4 September 2013) is 5773 ..." wiki

If the current year, 2012 / 2013 is 5773 on the Hebrew calendar, then doing the line up of the last four years... we can see...

5773 = 2012 / 2013
5772 = 2011 / 2012
5771 = 2010 / 2011
5770 = 2009 / 2010

1776
3994 +
5770, Hebrew calendar year 2009 / 2010

as a reminder

1776 as 'hours' = 74 days, the US date of Independence is 7 / 4 / 1776

ABCDEFG
1234567

7 = G
4 = D

From date:Friday, December 21, 2012 'end' Mayan Long Count cycle date, Winter Solstice
Added 195 days
Resulting date: Thursday, July 4, 2013 'Begin' ... New Understanding

195 days ...

13 + 13 = 26
13 x 13 = 169
sums 26 + 169 = 195

4..Universal Codes, the 3, 6, 9, Mason, Mayan and the Measure of Math in 195 'days' to Independence, 7 / 4 / 2013

I believe the number 19.5 and more specifically, 195 are very important where it concern the Mason, the Mayan and their Math.

The Founding Fathers used the number 13 very specifically during the creation of the United States, the 13 colonies and the Masonic symbols... I believe they are related to the Ancient systems, the Maya and the times before...

Here's why...

The Mayan pyramids were built to 9 levels tall, as written by scholars (I've not personally been to any ancient structures).

What is obvious... in simple math

1 x 13 = 13
2 x 13 = 26
3 x 13 = 39
4 x 13 = 52
5 x 13 = 65
6 x 13 = 78
7 x 13 = 91
8 x 13 = 104
9 x 13 = 117
add sums = 585

A pyramid structure is, 5 'joins', 8 'lines', 5 'faces', with our Earth base included.

and why is 195 important to this number?  As the Measure.

13 + 13 = 26
13 x 13 = 169
their sums = 195

195 x 3 = 585

and from Winter Solstice, December 21, 2012, the translated 'end' date of the Mayan Long Count calendar, PLUS 195 days = July 4, 2013 ... you can check this at DateAndTime.com

From date:Friday, December 21, 2012
Added 195 days
Resulting date: Thursday, July 4, 2013

and the Maya, perhaps our Mason, used 13s

1 x 585 = 585 / 13 = 45 'degree'?
2 x 585 = 1170 / 13 = 90
3 x 585 = 1755 / 13 = 135
4 x 585 = 2340 / 13 = 180
5 x 585 = 2925 / 13 = 225
6 x 585 = 3510 / 13 = 270
7 x 585 = 4095 / 13 = 315
8 x 585 = 4680 / 13 = 360 "Tun", and if called minutes, can also known as 6 'hours' in one day, and 360 is also known as 'circle'

Ophiuchus, the 13th constellation, perhaps the 'hidden' factor, in the current form of Astrology....

1 x 585 = 585 / 195 = 3
2 x 585 = 1170 / 195 = 6
3 x 585 = 1755 / 195 = 9
4 x 585 = 2340 / 195 = 12 ... digit sum 1 + 2 = 3
5 x 585 = 2925 / 195 = 15 ... digit sum 1 + 5 = 6
6 x 585 = 3510 / 195 = 18 ... digit sum 1 + 8 = 9
7 x 585 = 4095 / 195 = 21 ... digit sum 2 + 1 = 3
8 x 585 = 4680 / 195 = 24 ... digit sum 2 + 4 = 6
24 are 'hours' in one day

" ... if you knew the magnificence of 3, 6 and 9, you would understand the secrets to the Universe ..."
Nikola Tesla

and using 19.5, what is also called the " T constant "

9 x 585 = 5265 / 19.5 = 270 ... digit sum, zero included ... 2 + 7 = 9 0
10 x 585 = 5850 / 19.5 = 300 ... digit sum, zeros included ... 3 +00 = 3 00
11 x 585 = 6435 / 19.5 = 330 ... digit sum, zeros included ... 3 + 3 = 6 0
12 x 585 = 7020 / 19.5 = 360 ... digit sum, zero included ... 3 + 6 = 9 0
360 days "Tun", if called 'minutes', could also be known as 6 'hours' in one day, and 360 'degree' as a 'circle'

...........................

More on 19.5 as very thoughtfully written by Mr. Shaw on "Spherical Geometry & 19.5 Degree", also known as 'the T constant'


" 19.5 degrees north and south are the latitudes where the apex points of a star tetrahedra within a sphere will contact that sphere's surface, when one apex is positioned at the north or south pole."  .... his link is here .... http://www.vortexmaps.com

3..Universal Codes, Minutes, hOurs, Matter to Days, 144, 1440 and the Mayan Baktun of 144000 Days

In previous posts, I describe how the current Mayan Long Count calendar systems were translated by scholars...

The Traditional Mayan Long Count Maths

Kin ..........1 x 20
Uinal.........20 x 18
Tun...........360 x 20
Katun.........7200 x 20
Baktun........144000 x 13
Great Cycle...1872000 'days'

The cycles are 20 + 18 + 20 + 20 + 13 = 91
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
A+B+C+D+E+F+G+H+I+J+K+L+M = 91

and as a reminder, a modern day has 1440 'minutes' and most of us recognize them to be 24 'hours'...

Let's take a look at this number 144 as hours...

144 / 24 hours a day = 6 days, and if we add a zero
1440 = minutes in the 7th day, as we call a modern 'week' Mon, Tues, Wed, Thur, Fri, Sat, Sun

To continue adding these zeros, making solid what we know... is to view the similarity in the Mayan Long Count Cycle and the Modern day and time systems...

My Previous Post
1440 ‘as minutes’ = 1 days … can also be called 4 Mayan Tun as 360 x 4 = 1440
14400 as ‘minutes’ = 10 days … can also be called 40 Mayan Tun as 360 x 40 = 14400
144000 as ‘minutes’ = 100 days … can also be called 400 Mayan Tun as 360 x 400 = 144000
1440000 as ‘minutes’ = 1000 days … can also be called 4000 Mayan Tun as 360 x 4000 = 1440000
and all together in ‘minutes’,
these are 1111 days

" eleven hundred and eleven "
" eleven : eleven "

the hour and minute of Winter Solstice date, December 21, 2012, 11:11/12 Universal Time, also written by some scholars to be the 'end' of the Mayan Long Count Cycle...
" check it "....
http://aa.usno.navy.mil/data/docs/EarthSeasons.php

The obvious, is always, in front of us...
1440 'minutes' = 1 'day', and could also be called 4 Mayan Tun as 360 x 4 = 1440

The Maya say a Tun is 360 'days' and if this is the only translation... then
360 x 4 = 1440 would amount to 1440 'days'.

so if 1440 can be 'days', just like they count Baktun cycles of 144000 'days' x 13 cycles = 1872000 'days'
it can also be said

1440 days x 1300 = 1872000 'days'... which very much resembles
1440 'minutes' x 1300 = 1872000 'minutes'

as a reminder, 1300 'days' are five 260 day cycles, 260 Tzolkin Sacred days x 5 cycles = 1300

14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26 = 260 x 5 = 1300
N + O + P + Q + R + S + T + U + V + W + X + Y + Z = 260 x 5 = 1300

1440 'days' x 13 cycles = 18720 'days'
14400 'days' x 13 cycles = 187200 'days'
144000 'days' x 13 cycles = 1872000 'days' currently only known as the Mayan Long Count calendar cycle.  Thirteen Mayan Baktun cycles = 1872000 'days

1440000 'days' x 13 cycles = 18720000 'days'

And...
as communication continues...

5125 was translated as 'years', and might not be entirely precise

123 hours are 5.125 'days'
1230 'hours' then are 51.25 'days'
12300 'hours then are 512.5 'days' and this means...
123000 'hours' are 5125 'days'

The Mayan Long Count cycle is translated by modern scholars to be an approximate 5125 'years' long, ending on Winter Solstice date, December 21, 2012

" there is no end, to the cycle of Life "

2..Universal Codes, N to Z, English Gematria, 260 and why it's 'Sacred'

As I explained in the previous post...

a simple cipher is to use the first 13 'numbers' as given

1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91 'steps' on each side of El Castillo and while scholars say that the Mayan "just added" the cap stone to make the year number of 365 days, I don't think they'd be so random in the creation of their Greatest Works ... all things were done in very specific ways, nothing was 'a guess or an approximation'...

If you start adding the numbers at position 2, through 13, it gives the sum of 90
A... 2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 90 'degree' 
A....B+C+D+E+F+G+H+I+J+K+L+M = 90

The next 'half' are naturally, the next 13 numbers, 14 to 26 or as letter, N to Z
The Mayan have a 'Sacred' calendar system known as the 260 day Tzolkin...
so let's view 260

14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26 = 260
N+O+P+Q+R+S+T+U+V+W+X+Y+Z = 260

There are five days in the modern calendar system
MON, TUE, WED, THUR, FRI

5 x 52 weeks a modern calendar year = 260 days
and we know that the body systems were very important to the ancients... and we know that the human thumb, is a defining feature, giving us advantage as well as advancement on tools.

260 x 5 = 1300 'days' or five Tzolkin rounds

The Mayan call 52 'year' a century... and 104 'years' a Venus Round....

5 days a week, X 52 weeks = 260 also known as the Mayan 'Tzolkin' Sacred 260 calendar, what we call today, a modern work week of Monday through Friday.

2 weekend days, X 52 weeks = 104 also known as the 'Venus Round' in Mayan years... and what we call today, a Saturday and Sunday.

and as observation...
52 'mirrored' is 25
52 x 25 = 1300 and can also be known as five Tzolkin Sacred Calendar cycles of 260 days each...

"... In addition to the 260-day Mayan cycle, including also the 52 year Venus calendar (discussed previously), the Maya of Central America were also responsible for developing and establishing a calendar of far greater range and duration; one that was based upon a recurring time period of precisely 1872000 days, approximately equal to 5125.36 years. The name given to this particular calendar is the Long Count..."  http://www.ancient-world-mysteries.com/long-count.html

While I agree that the Maya were recording something significant in time, I do not agree with any modern translation that uses the word 'approximate' to describe their work...

1872000 'days' are called a Mayan Long Count cycle, this one, is recorded to 'end' on the famous date of December 21, 2012, Winter Solstice...

1300 'days' contain 1872000 'minutes', exactly
to check this...
1300 'days' X 1440 'minutes' in a day = 1872000 'minutes'
google and or, your calculator is easy to view

more to come... I do hope you stay Tuned;

1..Universal codes, A to M and the numbers 7, 4, 1776

While many write about various forms of 'divination' known to some as gematria and while many have created software programs to manifest these codes, almost all of what I do is by hand.  Same as you can do for yourself.  While I don't think there are anything wrong with 'programmers' and software programs, I do like to 'see for myself'... rather than trust what is historically known as 'never perfect', in programming.

A simple cipher....

Using the english alphabet letters and their positions...

A B C D E F G H I J K L M are the first thirteen letters
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

if taken as such, don't amount to much, but when added, one can easily see their sum of 91, which relates perfectly to the Pyramid of the Sun, El Castillo (a handly link) http://www.exploratorium.edu/ancientobs/chichen/HTML/castillo.html

1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91

as I explained in a previous post, there are 91 steps on each side of this pyramid and there are four sides
making their sum 364 'days' as 91 x 4 = 364

if also taken as squares and drawn out on fairly uniform grid paper, you can easily see that this makes a lovely 90 degree angle, thirteen are the levels shown below.  As a reminder, the unfinished pyramid on the US $1 dollar bill has 13 levels, with MDCCLXXVI written at it's base.

MDCCLXXVI in Roman Number are translated as 1776 and the phrase "In God We Trust" as it's motto.
The United States date of Independence is July 4, 1776 and written in number alone, it looks like
7 / 4 / 1776 .  Applying 'english' gematria, the system of assigning number to letter position
G=7 and D=4

in 74 days, there are, not by happen stance, 1776 'hours'

As the $1 dollar bill also includes the 'all seeing eye' at the top of the pyramid, you can see and do for yourself, that if you start adding the numbers, beginning at position 2, the total amounts to 90.

A... 2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 90 and times four = 360

x
xx
xxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx

In addition to being a Mayan 'Tun' of 360 days...
360 is also what we consider 'a circle'
360 in minutes are also 6 hours in one day