## Wednesday, May 23, 2012

### Waves ^^

" this way " Pacal said.... the 7, 4 and 13...

also known as 7 x 4 x 13 = 364

" seven days times four weeks times thirteen moons "

Visible light wavelengths...

http://science-edu.larc.nasa.gov/EDDOCS/Wavelengths_for_Colors.html

these lengths can be verified at the link above. the rest is what I've decided goes on...

400 Violet

445 Indigo

475 Blue

510 Green

570 Yellow

590 Orange

650 Red

====sums

3640 divided by 7 = 520 which are also 2 Tzolkin rounds of 260 days each

and 3640 are 14 Tzolkin

3640 / 260 = 14

3640 divided by 8 = 455 which are 91 'steps' divided by five faces, earth included.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 = 91 x 4 = 364 x 10 = 3640

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 = 91 x 5 = 455

14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 = 260 x 2 = 520

" go farther ... see more with less "

14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 = 260 x 5 = 1300

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 = 91 x 5 = 455

1300 + 455 = 1755 / 3 = 585 "five faces, eight lines, five connections"

appear amid, a Pyramid, a prism... "nine waves"

13 × 1 = 13

13 × 2 = 26

13 × 3 = 39

13 × 4 = 52

13 × 5 = 65

13 × 6 = 78

13 × 7 = 91

13 × 8 = 104 .... h

13 × 9 = 117 + .. i

=====

sum…….

" hi "

its a hit

http://science-edu.larc.nasa.gov/EDDOCS/wavelength.html

also known as 7 x 4 x 13 = 364

" seven days times four weeks times thirteen moons "

Visible light wavelengths...

http://science-edu.larc.nasa.gov/EDDOCS/Wavelengths_for_Colors.html

these lengths can be verified at the link above. the rest is what I've decided goes on...

400 Violet

445 Indigo

475 Blue

510 Green

570 Yellow

590 Orange

650 Red

====sums

3640 divided by 7 = 520 which are also 2 Tzolkin rounds of 260 days each

and 3640 are 14 Tzolkin

3640 / 260 = 14

3640 divided by 8 = 455 which are 91 'steps' divided by five faces, earth included.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 = 91 x 4 = 364 x 10 = 3640

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 = 91 x 5 = 455

14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 = 260 x 2 = 520

" go farther ... see more with less "

14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 = 260 x 5 = 1300

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 = 91 x 5 = 455

1300 + 455 = 1755 / 3 = 585 "five faces, eight lines, five connections"

appear amid, a Pyramid, a prism... "nine waves"

**585**13 × 1 = 13

13 × 2 = 26

13 × 3 = 39

13 × 4 = 52

13 × 5 = 65

13 × 6 = 78

13 × 7 = 91

13 × 8 = 104 .... h

13 × 9 = 117 + .. i

=====

sum…….

**585**" hi "

its a hit

http://science-edu.larc.nasa.gov/EDDOCS/wavelength.html

## Friday, May 18, 2012

### Re:Cycle ^^

Kin = 1 .......... x 20

Uinal = 20 ........ x 18

Tun = 360 ......... x 20

Katun = 7200 ...... x 20

Baktun =

**144000**... x**13**'cycles'
Great Cycle = 1872000 'days'

this is the traditional translation of the Mayan Long Count calendar maths...

count cycles...

20 18 20 20 13 = 91 'cycles' total

like 91 'steps' at Chichen, pyramid of El Castillo...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 = 91 ... of anything

14+ 15+ 16+ 17+ 18+ 19+ 20+ 21+ 22+ 23+ 24+ 25+ 26+ = 260 ... also and / or everything

'translate'...

A B C D E F G H I J K L M = 91

N O P Q R S T U V W X Y Z = 260

and compare...

91o

260 +

1170 / 585 = 2 as in TWO, too

260

o91 +

351 / more...

351 / 13 = 27 < 72

351 / 18 = 19.5 ... oh look at that... and

351 / 20 = 17.55 look at this! and this would mean...

351 / .20 = 1755 / 3 = 585

351 / 1.8 = 195 * 3 = 585

sums ... ... ... ... ... 585 plus 585 = 1170 ... and 1170 / 13 happens to be 90

351 / 27 = 13 "the switch"

'translate'...

A B C D E F G H I J K L M = 91

N O P Q R S T U V W X Y Z = 260

and compare...

91o

260 +

1170 / 585 = 2 as in TWO, too

260

o91 +

351 / more...

351 / 13 = 27 < 72

351 / 18 = 19.5 ... oh look at that... and

351 / 20 = 17.55 look at this! and this would mean...

351 / .20 = 1755 / 3 = 585

351 / 1.8 = 195 * 3 = 585

sums ... ... ... ... ... 585 plus 585 = 1170 ... and 1170 / 13 happens to be 90

351 / 27 = 13 "the switch"

## Saturday, May 12, 2012

### The, 144 as Days ^^

1440 ‘as minutes’ = 1 days … can also be called 4 Mayan Tun as 360 x 4

14400 as ‘minutes’ = 10 days … can also be called 40 Mayan Tun as 360 x 40

144000 as ‘minutes’ = 100 days … can also be called 400 Mayan Tun as 360 x 400

1440000 as ‘minutes’ = 1000 days … can also be called 4000 Mayan Tun as 360 x 4000

and all together in ‘minutes’,

these are 1111 days

1440 'minutes' = 1 'day', can also be called 4 Mayan Tun as 360 x 4 = 1440

The Maya say a Tun is 360 'days'. If this is the only translation... then

360 x 4 = 1440 would amount to 1440 'days'.

so if 1440 can be 'days', just like they count Baktun cycles of 144000 'days' x 13 cycles = 1872000 'days'

it can also be said

1440 'days' x 13 cycles = 18720 'days'

14400 'days' x 13 cycles = 187200 'days'

144000 'days' x 13 cycles = 1872000 'days' currently only known as the Mayan Long Count calendar cycle.

1440000 'days' x 13 cycles = 18720000 'days'

And...

1440 x 1300 = 1872000 'days'

N O P Q R S T U V W X Y Z = 260

260 Tzolkin x 5 = 1300 x 1440 = 1872000 days is also known as December, 21, 2012

The winter solstice, the 'end' date of the current Mayan cycle...

.................

and as a reminder

144 hours = six days

1440 minutes = 1 day

for a total of seven days, a week as we have them.

14400 as ‘minutes’ = 10 days … can also be called 40 Mayan Tun as 360 x 40

144000 as ‘minutes’ = 100 days … can also be called 400 Mayan Tun as 360 x 400

1440000 as ‘minutes’ = 1000 days … can also be called 4000 Mayan Tun as 360 x 4000

and all together in ‘minutes’,

these are 1111 days

1440 'minutes' = 1 'day', can also be called 4 Mayan Tun as 360 x 4 = 1440

The Maya say a Tun is 360 'days'. If this is the only translation... then

360 x 4 = 1440 would amount to 1440 'days'.

so if 1440 can be 'days', just like they count Baktun cycles of 144000 'days' x 13 cycles = 1872000 'days'

it can also be said

1440 'days' x 13 cycles = 18720 'days'

14400 'days' x 13 cycles = 187200 'days'

144000 'days' x 13 cycles = 1872000 'days' currently only known as the Mayan Long Count calendar cycle.

1440000 'days' x 13 cycles = 18720000 'days'

And...

1440 x 1300 = 1872000 'days'

N O P Q R S T U V W X Y Z = 260

260 Tzolkin x 5 = 1300 x 1440 = 1872000 days is also known as December, 21, 2012

The winter solstice, the 'end' date of the current Mayan cycle...

.................

and as a reminder

144 hours = six days

1440 minutes = 1 day

for a total of seven days, a week as we have them.

## Friday, May 11, 2012

### We Are Hear ^^

14+ 15+ 16+ 17+ 18+ 19+ 20+ 21+ 22+ 23+ 24+ 25+ 26+ = 260 Tzolkin

14+ 15+ 16+ 17+ 18+ 19+ 20+ 21+ 22+ 23+ 24+ 25+ 26+ = 260 Tzolkin

14+ 15+ 16+ 17+ 18+ 19+ 20+ 21+ 22+ 23+ 24+ 25+ 26+ = 260 Tzolkin

14+ 15+ 16+ 17+ 18+ 19+ 20+ 21+ 22+ 23+ 24+ 25+ 26+ = 260 x Four Tzolkin = 1040

14+ 15+ 16+ 17+ 18+ 19+ 20+ 21+ 22+ 23+ 24+ 25+ 26+ = 260 x Five = 1300 x 1440 = 1872000 The Mayan Long Count

### In This Way ^^

1872000 days / 144000 = 13 (13 x 5 = 65) x 8 = 520 = 260 Tzolkin plus 260 Tzolkin

1872000 days / 14400 = 130 (130 x 5 = 650) x 8 = 5200 = 2600 plus 2600, Ten Tzolkin

1872000 days / 1440 = 1300 (260 x 5 = 1300) x 8 = 10400 = 260 Tzolkin x 5

### Same as to say ^^

144000 as days = 1 Mayan Baktun x 13 cycles = 1872000 Mayan Long Count 'days'....

It's the same as to say...

1440 x 1300 = 1872000 'days'

### With Care ^^

The Mayan Long Count

The Mayan great cycle days amount to an approximate 5125 years and is the Mayan Calendar 'end' date of Winter Solstice, December 21, 2012.... these are 13 cycles of number 144000 'days'

1440000

144000

14400

1440

144

The Mayan great cycle days amount to an approximate 5125 years and is the Mayan Calendar 'end' date of Winter Solstice, December 21, 2012.... these are 13 cycles of number 144000 'days'

1440000

144000

14400

1440

144

### My Kin ^^

The Traditional Mayan Long Count Maths

Kin ..........1 x 20

Uinal.........20 x 18

Tun...........360 x 20

Katun.........7200 x 20

Baktun........144000 x 13

Great Cycle...1872000 'days'

### This To0 ^^

and these are important because of this...

585 - 365 = 220

585 - 364 = 221 + "plus one"

.......sums = 441

### Plus One ^^

a simple pattern from 1440

becomes a Venus year…‘mirrored’

0441

1 + 4 = 5

4 + 4 = 8

4 + 0 = 4

“….Viewed from earth, since the planet rises at the same place in the Earth’s sky every 584 days, even though its actual orbit is just under 225 days, the Venus Cycle is 584 days long…..”

584 "plus one" = 585

### Count ^^

13 × 1 = 13

13 × 2 = 26

13 × 3 = 39

13 × 4 = 52

13 × 5 = 65

13 × 6 = 78

13 × 7 = 91

13 × 8 = 104

13 × 9 = 117 +

=====

sum…….585

### Fibon ^^

Fibonacci…

0 1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 144… “roll the zero”

1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 ..1440 “minutes” in a day

144 are hours in six days

1440 is one more day for seven

### Tuns ^^

Mayan Tun are 360 'days' long

and if they were minutes...

4 Tun = 1 day as 360 minutes x 4 = 1440

40 Tun = 10 days as 360 minutes x 40 = 14400

400 Tun = 100 days as 360 minutes x 400 = 144000 also known as a Mayan 'Baktun'

4000 Tun = 1000 days as 360 minutes x 4000 = 1440000 'unknown' as of yet....to most

4444 Tunes = 1111 Days eleven eleven 11:11

and if they were minutes...

4 Tun = 1 day as 360 minutes x 4 = 1440

40 Tun = 10 days as 360 minutes x 40 = 14400

400 Tun = 100 days as 360 minutes x 400 = 144000 also known as a Mayan 'Baktun'

4000 Tun = 1000 days as 360 minutes x 4000 = 1440000 'unknown' as of yet....to most

4444 Tunes = 1111 Days eleven eleven 11:11

*"worth of great music"*

### spoons ^^

14400 as ‘minutes’ = 10 days … can also be called 40 Tun as 360 x 40

144000 as ‘minutes’ = 100 days … can also be called 400 Tun as 360 x 400

1440000 as ‘minutes’ = 1000 days … can also be called 4000 Tun as 360 x 4000

and all together as ‘minutes’, these are 1111 days

### the scribe... ^^ ... read up

*" I said I was hear..."*

Maya calendar calculations appear in wall paintings in Guatemala. Tyrone Turner/National Geographic

Shucks. Maybe we’ll have to keep paying the electric bill after all.

Archaeologists, excavating the ninth-century Maya complex of Xultun in Guatemala, say they have found what may have been a workspace for the town’s scribe. Paintings on the walls, they report, appear to include calculations related to the Maya calendar.

The researchers, writing in today’s edition of the journal Science, say the calculations project 7,000 years into the future. There’s no hint that the calendar ends on Dec. 21, 2012, despite popular belief.

“Why would they go into those numbers if the world is going to come to an end this year?” said Anthony Aveni at Colgate University, a scholar of Maya astronomy and a co-author of the paper. “You could say a number that big at least suggests that time marches on.”

Some of the heiroglyphs, painted in red and black, appear to represent regular cycles charted by the Maya, say the researchers — the 365-day solar calendar, the 584-day cycle of the planet Venus and the 780-day cycle of Mars.

“For the first time we get to see what may be actual records kept by a scribe, whose job was to be official record keeper of a Maya community,” said William Saturno of Boston University, the lead author, in a statement put out by the publishers of Science. “It’s like an episode of TV’s ‘Big Bang Theory,’ a geek math problem and they’re painting it on the wall. They seem to be using it like a blackboard.”…..

Archaeologists, excavating the ninth-century Maya complex of Xultun in Guatemala, say they have found what may have been a workspace for the town’s scribe. Paintings on the walls, they report, appear to include calculations related to the Maya calendar.

The researchers, writing in today’s edition of the journal Science, say the calculations project 7,000 years into the future. There’s no hint that the calendar ends on Dec. 21, 2012, despite popular belief.

“Why would they go into those numbers if the world is going to come to an end this year?” said Anthony Aveni at Colgate University, a scholar of Maya astronomy and a co-author of the paper. “You could say a number that big at least suggests that time marches on.”

Some of the heiroglyphs, painted in red and black, appear to represent regular cycles charted by the Maya, say the researchers — the 365-day solar calendar, the 584-day cycle of the planet Venus and the 780-day cycle of Mars.

“For the first time we get to see what may be actual records kept by a scribe, whose job was to be official record keeper of a Maya community,” said William Saturno of Boston University, the lead author, in a statement put out by the publishers of Science. “It’s like an episode of TV’s ‘Big Bang Theory,’ a geek math problem and they’re painting it on the wall. They seem to be using it like a blackboard.”…..

### 585 review a Pyramid and 144

"

*vertical*"

5 'faces', Earth counted

8 'lines'

5 'corners'...

nine levels tall...

"

*horizontal*"

585

13 x 1 = 13

13 x 2 = 26

13 x 3 = 39

13 x 4 = 52

13 x 5 = 65

13 x 6 = 78

13 x 7 = 91

13 x 8 = 104

13 x 9 = 117 +

=============

sum.......

**585 appear amid...**

and this is important because of these

585 - 365 = 220

585 - 364 = 221 + "plus one"

......sums = 441

220 octave

221 octave plus 1

441 mirrored 144

### 144 review and the Mayan Calendar

1440 'as minutes' = 1 days ... can also be called 4 Mayan Tun

14400 as 'minutes' = 10 days ... can also be called 40 Tun

144000 as 'minutes' = 100 days ... can also be called 400 Tun

1440000 as 'minutes' = 1000 days ... can also be called 4000 Tun

and all together as 'minutes', these are 1111 days

Fibonacci...

0 1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 144... "roll the zero"

1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 ..1440 "minutes" in a day

144 are hours in six days

1440 is one more day for seven

Mirrored....

E+M+C

5 +13 +3 = 21 ‘squared’ =

5 +1 +3 +3 = 12 ‘squared’ =

441 +

144 =

E+M+C

5 +13 +3 = 21 ‘squared’ =

**441**5 +1 +3 +3 = 12 ‘squared’ =

**144**441 +

144 =

**585**... a Pyramid
Subscribe to:
Posts (Atom)